Een familieverhaal. De passie voor het territorium.

Senatore, een familiegeschiedenis, wijnmakers in Cirò gedurende vier jaar, toegewijd aan de productie van biologische kwaliteitswijnen.

De Senatore wijnstok werd oorspronkelijk aangelegd aan het begin van de 20e eeuw, met de overgrootvader Giuseppe Sculco en vervolgens de overgrootvader Francesco Senatore, met de wijnkelder in “Corfu Vecchiu”. De traditie wordt voortgezet met Antonio, die het bedrijf in de jaren dertig een grote impuls en ontwikkeling gaf door de wijngaarden aan te planten die nog steeds het groene hart vormen van de wijnbouwtraditie van de familie. In de jaren 40 bouwde hij samen met zijn broer Raffaele de oude keldersteen in “Corfu Novu”. Het erfgoed van het bedrijf is vertegenwoordigd op 40 hectare, waarvan er ongeveer 30 geschikt zijn voor de productie van DOP- en IGP-wijnen in de wijngaard.
Het wijnhuis bevindt zich in Cirò Marina. De oude naam was Krimisa en de historische periode was 7e – 8e eeuw voor Christus. De heilige stad Krimisa werd gesticht door Philoctetes, de mythologische held van de Odyssee. Terugkerend van de oorlog tegen Troje, plaatste hij de heilige pijlen van Ercole in de tempel van Apollo Alaios, waarvan de ruïnes zich momenteel in Punta Alice in Cirò Marina bevinden.
In Cirò is wijn archeologie en cultuur! Artfacten in overvloed: terracotta wijnvazen ​​met productiezegels zijn ontdekt op de verschillende Brettiaanse locaties in de omgeving.