Product navigatie

ROSSINI – Rosso Conero Riserva DOCG

The Rosso Conero is an intense red wine from Montepulciano grapes. It comes from a single vineyard called “degli angeli” on the slopes of Monte Conero.

Artikelnummer: 2040002 Categorie:

ROSSINI – Rosso Conero Riserva DOCG

Details

Producer

Piantate Lunghe

Country

Italië

Region

Marken

Growing area

Vigna degli Angeli Cru; Conero

Farming type

Traditioneel Ecologisch

Grapes

Montepulciano

Product code

2040002

Color

Rood

Sparkling

No

Vegan

No

Download

Vinification

Harvest

Harvested by hand in October.

Fermentation

Soft pressing and cold macerated for few days. Fermentation in steel for a few days. Malolactic fermentation takes place in barriques.

Ageing

Aging for 18 to 24 months.

Finishing

Soft pressing and cold macerated for few days. Fermentation in steel for a few days. Malolactic fermentation takes place in barriques.

Organoleptic

Colour

Ruby red.

Bouquet

On the nose notes of fruit, herbs and flowers (blackberry, blueberry, violet, vanilla and cinnamon).

Palate

Medium structured body, with soft and velvety tannins.

Food pairing and serving

Food

Ideal with grilled meats, bbq, roast, stew, meat and cheese.

Serving

Best served at 18-20°C

Merk

Piantate Lunghe

De eigenschappen zijn die van een uniek land: de Conero is een klif die zich stort in de Adriatische Zee, waar de Middellandse Zee de aarde omhult als een zachte smaragdgroene deken en haar vult met alle geuren van de natuur. De saffierzee weerspiegelt dit gevoelige universum en onthult een rode parel: de Rosso Conero. Als een Venus, geboren uit de zee en de Conero, een bergbezem, ligbedden, een wijn die naar de natuur ruikt, schijnt in de zon… zijn geest is de schepping! Het bedrijf is ontstaan ​​uit de succesvolle ontmoeting van Amedeo Giustini, op zoek naar partners om het familiebedrijf opnieuw op te starten, met twee dierbare vrienden van de familie Roberto en Guido Mazzoni die hun 8 hectare wijngaard hebben toegevoegd aan de 4,5 hectare van de Giustini Winery, uitzonderlijk voor de positie en zorg. Het zijn heuvelachtige wijngaarden, met een perfecte zuidelijke ligging, zacht glooiend langs de hellingen van de berg Conero. Ze worden voornamelijk gekweekt met Montepulciano, waaraan een klein percentage Sangiovese is toegevoegd, en ze geven, onder toezicht van de agronoom Federico Curtaz, Rosso Conero doc, docg en Sangiovese.