FEDORA – Castel del Monte DOC

Fedora is a fresh and fruity white wine produced with a blend of local white grape varieties, such as Pampanuto and Bombino Bianco, and a small percentage of Chardonnay that exalts its complexity. The result is a pleasantly dry, fresh and fruity white wine that is perfect as an aperitif and that well matches entrees, seafood and light pastas.

Artikelnummer: 2075009 Categorie:

FEDORA – Castel del Monte DOC

Details

Producer

Rivera

Country

Italië

Region

Puglia

Growing area

Murgia hills; Castel del Monte

Farming type

Traditioneel Ecologisch

Grapes

Chardonnay, Bombino Bianco, Pampanuto

Product code

2075009

Color

Wit

Sparkling

No

Vegan

No

Download

Vinification

Harvest

The grapes are picked by hand between August and September.

Fermentation

The settled must is inoculated with cultured yeasts, and then ferments for about 10 days at 18°C in stainless-steel tanks.

Ageing

Aging 3-4 months in the bottle.

Finishing

-

Organoleptic

Colour

Straw yellow.

Bouquet

Crisp bouquet with floral and fruit notes.

Palate

Fruit-rich palate, delicate, well balanced, and with a subtle, tasty acidity.

Food pairing and serving

Food

An ideal complement to seafood appetizers, light soups and fish. Well chilled, it is excellent as an aperitif.

Serving

Best served at 10-12°C

Merk

Rivera

In hun wijnen de nobele geest van Castel del Monte Het nobele en intrigerende Castel del Monte is het ideale symbool om een ​​van de meest uitzonderlijke wijnbouwgebieden van Apulië te identificeren, die zijn DOC-aanduiding ontving in 1971 en DOCG in 2001. Het gebied beslaat het gebied ten noorden van Bari dat afdaalt van "Alta Murgia" naar de Adriatische Zee en zich splitst in twee gebieden die een expressief verschil laten zien in landschappen en bodemsoorten. Boven 300 meter van de zeespiegel domineert het harde kalkstenen rotsplateau van de Murgia, waar u de traditionele wijngaarden kunt vinden. Deze gebieden worden gekenmerkt door een mediterraan klimaat, gekenmerkt door koele, regenachtige winters en hete en droge zomers, maar getemperd door de zeebries, inheemse druivensoorten zoals de witte Pampanuto, Bombino Bianco, Fiano en Moscato Reale, en de rode wijn worden gegroeid . Bombino Nero, Nero di Troia, Montepulciano en Aglianico worden - voornamelijk door onderzoek door Rivera-agronomen - geflankeerd door de internationale witte variëteiten chardonnay en sauvignon blanc, nu opgenomen in de DOC Castel del Monte-verordening. Het land. Murgia is een karstplateau van oude oorsprong dat de ruggengraat vormt van centraal Apulië. Een grillig en banierlandschap zonder grenzen en onderbrekingen, maar met het mysterieuze Castel del Monte als schildwacht en als een definitief ijkpunt. Het gebied beslaat het gebied ten noorden van Bari dat afloopt van "Alta Murgia" naar de Adriatische Zee, verdeeld in twee gebieden die een expressief verschil vertonen in landschappen en bodemsoorten. Boven 300 meter van de zeespiegel domineert het hardkalkstenen rotsplateau van de Murgia, waar u de traditionele wijngaarden kunt vinden die zijn getraind tot spalliera bassa, of lage verticaal getrainde luifels die zijn gegroeid tussen weiden en velden. Aan de andere kant bieden diepe en losse tufsteenbodems tussen 180 en 300 meter een eindeloze reeks olijfboomgaarden en wijngaarden. In deze gebieden die worden gekenmerkt door een mediterraan klimaat, gekenmerkt door koele, regenachtige winters en hete en droge zomers, maar getemperd door de zeebries, worden inheemse druivensoorten geteeld, zoals de witte Pampanuto, Bombino Bianco, Fiano en Moscato Reale, en de rode Bombino. Nero, Nero di Troia,Montepulciano en Aglianico worden - specifiek voor onderzoek door Rivera-agronomen - geflankeerd door de internationale witte variëteiten Chardonnay en Sauvignon Blanc, die nu zijn opgenomen in de regelgeving van DOC Castel del Monte.