ARCIDUCA – Chianti Colli Senesi BIO DOCG

The Chianti Colli Senesi of the Cappella Sant’Andrea winery is a sincere and sincere Sangiovese. A fresh and fruity Chianti DOCG strongly linked to tradition. A very versatile wine suitable for traditional Tuscan dishes.

ARCIDUCA – Chianti Colli Senesi BIO DOCG

Details

Producer

Cappella Sant’Andrea

Country

Italië

Region

Toscane

Growing area

San Giminiano (Siena); Facing South; Elevation around 300 mt

Farming type

Biologisch

Grapes

Sangiovese

Product code

2080006

Color

Rood

Sparkling

No

Vegan

No

Download

Vinification

Harvest

By hand.

Fermentation

Traditional red vinification. Maceration for 1 week and spontaneous fermentation at a controlled temperature of 28°C with transfer and punching.

Ageing

-

Finishing

Refining in bottle for at least 1 month.

Organoleptic

Colour

Ruby red.

Bouquet

Broad, fragrant, winey, fruity scent of violet and ripe blackberries.

Palate

On the palate, harmonious, dry, light brown tannins that refine over time to the soft velvety.

Food pairing and serving

Food

Ideal with meat dishes and tasty sauces. Combines well with light hors d'oeuvre and cooked meat.

Serving

Best served at 18 ° C or Serve at room temperature.

Merk

Cappella Sant’Andrea

De passie voor wijn, de goede wil voor elke dag, de nederigheid om jezelf klein te maken voor de wonderen van de natuur. Het planten van een wijngaard is als één worden met de grond, het is een groot gebaar van hoop; het is geen toeval dat de Bijbel aangeeft dat dit de allereerste actie is die Noach na de zondvloed ondernam. Dit betekent dat we samenwerken met een stuk land en ons inzetten voor die specifieke plek waar we willen blijven en wachten op de resultaten van ons werk. Naar het land… Wij geloven dat het essentieel is om de aarde met grote nederigheid en respect te benaderen: om deze reden hebben we ervoor gekozen om BIOLOGISCH te zijn! Elke kwaliteitswijnmakerij is het resultaat van een proces van werken binnen het grondgebied en zijn kenmerken. Het begeleiden van de druif op zijn weg om wijn te worden, betekent dat hij de bewaarder is van een oude kunst die een plaats en zijn tradities interpreteert en er getuige van is: een fles wijn kan al deze schoonheid gedurende meerdere jaren bewaren en getuigt van ons grondgebied.