Product navigatie

Limoncello di Sorrento IGP

A traditional liqueur obtained from the infusion of peels from “Sorrento I.G.P.” lemons. The Piemme company utilizes the highest quantity of lemons per liter, in perfect equilibrium with its 32% alcohol content.

Limoncello di Sorrento IGP

Details

Producer

Piemme

Country

Italië

Region

Campanië

Growing area

Sorrento

Farming type

Biologisch

Grapes

Lemon

Product code

2021003

Color

-

Sparkling

No

Vegan

No

Download

Vinification

Harvest

-

Fermentation

Made only by BIO Sorrento lemons. Lemon zest, or peels without the pith, is steeped in rectified spirit until the oil is released. The resulting yellow liquid is then mixed with simple syrup and water.

Ageing

-

Finishing

-

Organoleptic

Colour

Yellow.

Bouquet

Citrus fruits.

Palate

Fresh and sweet.

Food pairing and serving

Food

Digestive or as aperitif.

Serving

To be served very cold.

Merk

Piemme

PIEMME is een modern bedrijf, leider in de agro-food- en drankensector, dat Limoncello, Babà en traditionele specialiteiten produceert. PIEMME werd in 1969 geboren op initiatief van ambachtslieden uit Sorrento die zich toelegden op de productie van zoetwaren op basis van citroen en de meer traditionele limoncello. Gebaseerd op dit historische recept, overgedragen van familie op familie, en dankzij een innovatieve technologische knowhow, is de typische infusie van Sorrento-citroenschil, samen met babà, een product en trots van PIEMME sinds 1986. De passie voor lokale tradities en zorg voor de authenticiteit van de ingrediënten dwingt PIEMME om alle stadia van de productieketen te volgen, van het kweken, oogsten en schillen van de citroen tot de infusie en botteling, die plaatsvinden in het eigen laboratorium: Het proces is traditioneel maar technologisch innovatief en wordt gevolgd door de Quality Control Manager voor de selectie van uitstekende producten. Aan de productie van zoetwaren specialiteiten wordt evenveel aandacht besteed, zijnde PIEMME bij de weinige bedrijven met een intern banketlaboratorium.