Côtes du Rhône in een speciale fles.

Soms kan toeval leiden tot een herkenbare handtekening.

De wijntraditie van de familie Brunel gaat terug tot de 17e eeuw. Gaston Brunel, een beroemde négociant, verwierf in 1945 het Château de la Gardine in Châteauneuf du Pape. Het landgoed wordt nu gerund door zijn twee zonen, Patrick en Maxime met de hulp van hun vrouw Eva en Maryse en hun kinderen Marie-Odile en Philippe .
Het landgoed strekt zich uit over 52 ha wijngaarden en 20 ha bos, allemaal verzameld rond het landgoed. Het domein staat bekend om de kwaliteit van hun wijnen en om de unieke Gardine-fles.

De Gardine-fles, zowel origineel als elegant, is het resultaat van een gelukkig toeval …

Toen hij voor het eerst zijn kelder wilde uitbreiden, tijdens het graven in de grond, vond Gaston Brunel een mondgeblazen fles. Hij vond het geweldig en besloot om voor al zijn wijn een vergelijkbare vorm te gebruiken. In het begin moest hij helemaal naar Italië om een ​​glasleverancier te vinden die het kon maken. Al onze wijnen worden sinds 1964 gebotteld in de unieke La Gardine-vormige fles.

Amazing Côtes du Rhône.

In de Côtes du Rhône zijn er in totaal 17 crus, gereconstrueerd met de namen van een dorp. Onder degenen die zijn geproduceerd door Brunel de la Gardine, kunnen we vinden: in het noorden van de regio, op de rechteroever van de Rhône, vinden we de Cornas AOC , door de Kelten genoemd als “verbrande haard”, werd opnieuw opgericht sinds 1938 De wijngaard ligt op de oostelijke hellingen van het Centraal Massief in Cornas. De abrupte hellingen op het zuiden vormen een natuurlijk amfitheater dat de wijnstokken beschermt tegen koude wind. Op het zuiden gerichte wijnstokken rijpen vroeg, daarom is deze appellatie de eerste rode die wordt geoogst in de noordelijke Côtes du Rhône.

Op de linkeroever van de Rhône vinden we Crozes-Hermitage AOC , de grootste in het noorden van de regio, officieel sinds 1937. Dit is een prestigieuze Cru, verspreid over 11 autoriteiten in de Drome.

In het zuiden van de regio ontmoeten we de Cairanne AOC . Wijngaarden bevinden zich onder het hoge dorp Cairanne, enkele kilometers boven Avignon, naast de Vaucluse. AOC sinds 1967.